Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ !

Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος
Πρώην Πρόεδρος των Συνεταίρων
Δανειοληπτών – Εγγυητών  της πρώην
Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας




ΠΡΟΣ

1000 mail (250 δικηγόροι της Φθιώτιδας, ΜΜΕ Φθιώτιδας, ΜΜΕ Αθηνών και σε διάφορες άλλες κατηγορίες πολιτών της Φθιώτιδας.









ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχετ. 1…Ονομαστικές Μερίδες που διαθέτουν χιλιάδες κ.κ. Συνεταίροι που παραμένουν παράνομα απλήρωτες από το ίδρυμά Μας…14.7.1992.








Σχετ. 2…Φωτό της αμαρτωλής Διοίκησης του Αθαν. Τριανταφυλόπουλου που κατέστρεψε τη μισή Φθιώτιδα χορηγώντας θαλασσοδάνεια σε φίλους και συγγενείς.
Σχετ. 3… Οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε Λαμίας το έτος 1999 βγάλανε Πόρισμα φωτιά με δεκάδες κακουργηματικές πράξεις. Το Πόρισμα αυτό το πήρε στα χέρια του ο εισαγγελέας Κωσταρέλλος και το βάζει στο συρτάρι. Γιατί ; ποια μακριά χέρια τον διατάσσουν ; και γιατί; Ερωτήματα που μέχρι και σήμερα παρέμειναν αναπάντητα…..

Σχετ. 4…Επιστολή του Κώστα Δημητρακόπουλο στον κ. Γ. Παπανδρέου. Το γραφείο του κ. Γ. Παπανδρέου του απάντησε ότι ο Φάκελλός σας κ. Δημητρακόπουλε εδόθη στην κ. Λούκα Κατσέλη για περαιτέρω ενέργειες ως υπεύθυνη επί των Οικονομικών…24.6.2008.
Σχετ. 5α…εφ. «Η  ΤΟΛΜΗ»….Η διαπλοκή στη Λαμία σε όλα τα επίπεδα πάει σύνεφο…26.6.2008,

Σχετ. 5β…εφ.  «Η  ΤΟΛΜΗ»….Η διαπλοκή στη Λαμία σε όλα τα επίπεδα πάει σύνεφο…26.6.2014

@@@@@@@@@@@@@@

Σχετ. 6 …Υπόμνημα του Κώστα Δημητρακόπουλου στην κ. Λούκα Κατσέλη30.9.2008….Συν των άλλων εγγράφων της έδωσε στα χέρια της, στο γραφείο της,  και το Πόρισμα του έτους 2000 λέγοντάς της να φέρει το σκάνδαλο της Σ.Τ.Λ. στη Βουλή. Αν το έκανε σήμερα δεν θα υπήρχαν παραγραφές αδικημάτων. Γιατί δεν το τόλμησε ;

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κώστα Γ. Δημητρακόπουλου
Πρόεδρου Συνεταίρων Δανειοληπτών – Εγγυητών
Της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
(Καποδιστρίου 12 - Λαμία, κιν. 6977 / 88.21.19)


30 Σεπτεμβρίου 2008

Κυρία Λούκα Κατσέλη

Διαβάστε με προσοχή το Υπόμνημά μου, που αφορά χιλιάδες Συνεταίρους της Σ.Τ.Λ. Είστε η τελευταία μας ελπίδα. Πιστεύουμε σε Σας κι’ ελπίζουμε, διότι είστε στο ΠΑΣΟΚ από το 1976 και επί πλέον εκλεχθήκατε και Βουλευτής Επικρατείας. Οι Συνεταίροι Δανειολήπτες – Εγγυητές της Σ.Τ.Λ. αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται μόνο στη Φθιώτιδα, αλλά σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Επί πλέον έχετε έναν πολύ δυναμικό, ηθικό και εξαίρετο σύζυγο που πέρασε από πολλά Δημόσια Αξιώματα και γνωρίζει πολλά.

·        Η Σ.Τ.Λ. έχει τυχοκολήσει 400 ακίνητα προς πώληση και έτσι εκβιάζει τους Συνεταίρους – Δανειολήπτες – Εγγυητές.
·        Ο Σύλλογός μας έχει 250 Μέλη, αλλά δεν παρίστανται στις Γενικές Συνελεύσεις της Σ.Τ.Λ. διότι φοβούνται μην ξεσπιτωθούν.
·        Οι Προηγούμενες Διοικήσεις της Σ.Τ.Λ., αλλά και η σημερινή Διοίκησή μεθοδεύσανε την Οικονομική μας και οικογενειακή μας καταστροφή αντί να μας στηρίξουν ως όφειλαν επειδή είμαστε Συνεταίροι και όχι μόνο πελάτες. Οι ίδιοι οι Διοικούντες έπρεπε να αφαιρέσουν όλα τα παράνομα Πανωτόκια μόνοι τους και όχι να αδιαφορούν και να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν τα παραστατικά έγγραφα που αποδεικνύουν το δίκιο μας.
·        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νίκου Δασκαλόπουλου συγκάλυψε τις προηγούμενες Διοικήσεις, οι οποίες μεθοδεύσανε να μας κλέψουν για να ορθοποδήσει η Σ.Τ.Λ. σε βάρος των μικρών Συνεταίρων-Δανειοληπτών-Εγγυητών και υπέρ των Μεγαλοκαταθετών.
·        ΠαπαδήμαςΣημίτης συγκαλύπτανε τις Διοικήσεις της Σ.Τ.Λ. και στηρίξανε τη νέα Διοίκηση του Ν. Δασκαλόπουλου σε βάρος των μικρών Συνεταίρων. Βλέπανε το άδικο, αλλά δεν κουνήσανε ούτε το μικρό τους δακτυλάκι για να σωθεί η Φθιώτιδα, θέλανε οι κ.κ. Συνεταίροι να βρίσκονται στα Πολιτικά Γραφεία και να εκλιπαρούν για μια αναβολή Πλειστηριασμού. Στα ίδια βήματα κινείται και η νέα Διοίκηση του Νικ. Δασκαλόπουλου, η οποία υποστηρίζεται από το Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού. Ο κ. Σταϊκούρας είναι στο ιδιαίτερο Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού και ο γιος του εκλέχθηκε Βουλευτής Φθιώτιδας.  
·        Ο αείμνηστος κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος γνώριζε πολύ καλά το Θέμα: «Φάκελος Σ.Τ.Λ.» και προσπαθούσε να βοηθήσει τους Μικροσυνεταίρους , αλλά μας έλεγε ότι βρίσκει τείχο...
·        Η Σ.Τ.Λ. στην τελευταία της Γενική Συνέλευση διέγραψε χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ με την δικαιολογία ότι έχουν παραγραφεί.
·        Δυστυχώς αλλά κανένας Βουλευτής της Φθιώτιδας, αν και έβλεπε ότι καταστρέφονται οικονομικά και οικογενειακά οι ψηφοφόροι τους δεν κουνήσανε ούτε το μικρό τους δακτυλάκι. Δεν φέρανε το θέμα στη Βουλή για να ασχοληθεί αυτή με αυτό το θέμα, αν και βλέπανε ότι η Σ.Τ.Λ. ήταν γεμάτη κλεψιές και σκάνδαλα. Αν και βλέπανε να βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες σπίτια και χωράφια. Αν και βλέπανε τους επαγγελματίες να στενάζουν από τα πανωτόκια. Αν και γνωρίζανε για το μεγάλο Οικονομικο σκάνδαλο τους αιώνα.
·        Η Σ.Τ.Λ. των Διοικήσεων Τριανταφυλλόπουλου είχε εξασφαλίσει την ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κάλυψη των τοπικών παραγόντων. ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ για να εξυπηρετούν φίλους, συγγενείς και οπαδούς τους, ενώ στο φαγοπότι που έγινε έλαβαν μέρος και οι διοικούντες την Τράπεζα, με αποτέλεσμα η Σ.Τ.Λ. να καταχρεωθεί  και να απειλείται και με πτώχευση ενώ συγχρόνως, για να εισπράξουν τα ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ που είχαν φορτώσει με του κόσμου τα πανωτόκια, έχουν βγάλει χιλιάδες σπίτια και χωράφια στον πλειστηριασμό με αποτέλεσμα οι 250, δικηγόροι της περιοχής να κάνουν χρυσές δουλειές. Οι 100 «δουλεύουν» για την Σ.Τ.Λ. και οι υπόλοιποι για τους πελάτες της Σ.Τ.Λ. που χρωστάνε και είναι και Συνεταίροι της, αλλά δεν β’αζανε το μαχαίρι στο κόκκαλο!
·        Η Σ.Τ.Λ. ανοίχθηκε με τα χρήματα των κ.κ. Συνεταίρων που την ιδρύσανε οι παππούδες μας το 1900, αλλά μετά το 1992 τρώγανε αδελφωμένα στελέχη όλων των Κομμάτων και γι’ αυτό όλοι τους κωφεύουν ακόμα και μέχρι σήμερα.
·        Ο έλεγχος που έγινε από το ΣΔΟΕ βρήκε φοβερά πράγματα, αλλά το Πόρισμα κρατιέται μυστικό για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος. Καταδεικνύει έντονα Διοικητικά και διαχειριστικά προβλήματα, καθώς και ατασθαλίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών., τόσο για τα μέλη του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της Τράπεζας χωρίς Τραπεζικά κριτήρια, όσο και από τους απλούς ταμίες της.
·        Οι Διοικούντες Νεοδημοκράτες το Ίδρυμά μας το χρησιμοποιούσαν ως εφαλτήριο για Δημοτικές – Νομαρχιακές και Βουλευτικές Εκλογές. Σας υπενθυμίζω ότι η Σ.Τ.Λ. είχε 16.000 μέλη. Σήμερα έχουν παραμείνει σ’ αυτή τουλάχιστον 10.000 εκ των οποίων τα περισσότερα μέλη είναι εγκλωβισμένα με χρέη και υπογραφές ως εγγυητές. Σε κάθε Γραμμάτιο υπογράφανε τρεις και τέσσερις εγγυητές.
·        Η Σ.Τ.Λ. μας χορηγεί εντελώς ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ αντίγραφα των Δανειακών μας λογαριασμών από τα οποία ούτε ο ακριβής υπολογισμός των τόκων προκύπτει, αλλά ούτε και η ακριβή αναλυτική κίνηση αυτών από την ημερομηνία των Δανείων Μας. Μας έχουν ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ σε Πλειστηριασμούς που πραγματοποιηθήκανε και αντί τα χρήματα που περισσέψανε να τα βάλουν στο Βιβλιάριό μας Ταμιευτηρίου (εννοείται χωρίς να μπορούμε να τα πάρουμε) τα ενθυλακώνανε οι πραγματοποιήσαντες τους Πλειστηριασμούς. Φυσικά είναι μπλεγμένοι και Συμβολαιογράφοι. Τα χρηματικά αυτά ποσά φαίνονται στο Πόρισμα της Τραπέζης Ελλάδος σε βάρος Συνεταίρων ως πιθανή ζημία, αντί να αναφέρουν αυτούς που τα ενθυλακώσανε.
·        Οι δικοί μας Δικηγόροι δουλεύανε για τα συμφέροντα της Σ.Τ.Λ. και όχι για τα δικά μας, αν και μας τα παίρνανε χοντρά χωρίς να μας δίνουν αποδείξεις.
·        Έχουμε καταθέσει Μήνυση σε βάρος της Σ.Τ.Λ. για τοκογλυφία που αφορά χιλιάδες Συνεταίρους εδώ και δυο χρόνια, η οποία όμως παραμένει στα συρτάρια της Εισαγγελίας Λαμίας.
·        ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για να βγουν όλα στο φως, να αποκαλυφθούν τα πάντα, να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον εμπλέκεται και από όπου και αν προέρχεται έστω και αργά. Η Δικαιοσύνη και η Βουλή πρέπει να κάνουν το καθήκον της, διότι πολλαπλασιάζονται αυτοί που δεν εμπιστεύονται ούτε την Δικαιοσύνη, αλλά ούτε και τους Πολιτικούς.
·        Τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας ελέγχονται πλήρως από την Σ.Τ.Λ., ή άλλα σταματήσανε να τα βάζουν μαζί της, επειδή διαπιστώσανε ότι κερδίζουν περισσότερο οικονομικά όταν σιωπούν.
·        Εκατοντάδες Πλειστηριασμούς πραγματοποίησε η Σ.Τ.Λ. σε περιόδους που απαγορευότανε αυτοί με νόμο. Έτσι εκατοντάδες είναι οι οικογένειες που πληρώνουν ενοίκιο στα σπίτια τους (για να παραμείνουν μέσα) που τους έχει πάρει παράνομα η Σ.Τ.Λ.
·        Εκατοντάδες είναι οι έμποροι που λόγω των επανελειμένων πλειστηριασμών από τη Σ.Τ.Λ. χρωστάνε στο ΤΕΒΕ (άρα είναι ανασφάλιστοι, τόσο ως προς την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη όσο και την Σύνταξή τους)  στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ, στο ΙΚΑ, από πέντε μέχρι και δέκα χρόνια. Επίσης Γραφτήκανε και στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και έτσι οι άλλες Τράπεζες έχουν κλειστή την πόρτα σ΄αυτούς θέτοντάς τους σε απόγνωση.
·        Η Σ.Τ.Λ. έχει καταστήσει εκατοντάδες Συνεταίρους να μην είναι Φορολογικά ενήμεροι και να επιβαρύνονται επί μια δεκαετία τώρα με πρόστιμα και προσαυξήσεις και επιπλέον να μην μπορούν να θεωρήσουν Τιμολόγια κ.λ.π. με όλα τα επακόλουθα.
·        Η Σ.Τ.Λ. επιβάρυνε τους κ.κ. Συνεταίρους με υπέρογκες Δικαστικές δαπάνες, αμοιβές Δικηγόρων, δικαστικά έξοδα και πληρωμή ποινών. Έτσι εκατοντάδες είναι οι κ.κ. Συνεταίροι που αναγκάζονται να εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους σε άλλες πόλεις εν όψει ενδεχόμενης σύλληψης (εντάλματα λόγω ΤΕΒΕ κ.α.) και σε άλλου είδους εργασίες, προκειμένου να επιβιώσουν.
·        Δεκάδες είναι οι οικογένειες που έχουν διαλυθεί λόγω της επί ημερησίας βάσεως, όχληση των Συνεταίρων εκ των επιδόσεων, σε βάρος τους διαφόρων διωκτικών εγγράφων και εκ της παρουσίας διαφόρων δικαστικών επιμελητών, οργάνων των Δικαστικών Αρχών, καθώς και αστυνομικών οργάνων.
·        Η Σ.Τ.Λ κατάντησε τους καλύτερους νοικοκυραίους της Λαμίας αντί να τους συνδράμει σε ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΕ. Περιττεύει να επισημάνω ότι εκατοντάδες είναι οι κ.κ. Συνεταίροι που έχουν καταρρακωθεί κοινωνικά και ηθικά, έχοντας καταλήξει από ευυπόληπτοι επιχειρηματίες σε γυρολόγους, ανά την Ελληνική Επικράτεια προς εξασφάλιση των αναγκαίων προς το ζην. Επίσης η διαδικασίες των Πλειστηριασμών και η απώλεια των ακινήτων έχει δημιουργήσει στους κ.κ. Συνεταίρους αισθήματα μόνιμης κατάθλιψης και μελαγχολίας, με ανάλογη δυσμενή επίπτωση, στην εν γένει, φυσική τους υγεία.
·        Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Κωσταρέλος έχει παραμείνει στην πόλη της Λαμίας περίπου 12 χρόνια με σκοπό να τους φυλάει και να βάζει στο Αρχείο τις Μηνύσεις μας , ή και να τις καθυστερεί μέχρι παραγραφής.   
·        Ο Δικηγόρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας κ. Φλέσσας είναι ταυτόχρονα  και δικηγόρος των Τριανταφυλλόπουλου και Μουτζουρούφη, πρωην Προέδρου και Γραμματέα αντιστοίχως της Σ.Τ.Λ., οι οποίοι και καταστρέψανε το Ίδρυμά Μας που το φτιάξανε οι παππούδες μας για να πάρουμε σπίτια και όχι να μας τα ξαναπάρει το Ίδρυμά μας και να μας τα ξαναπουλάει σε πενταπλάσιες τιμές.
·        Η Σ.Τ.Λ άφησε εν γνώσει της να παραγραφούν Δάνεια….. Αναφέρεται ότι: Υπόλοιπα 31.12.1999 151,8 εκατομμύρια δρχ. – εξασφαλίσεις: 32,9 εκατομμύρια δρχ και πιθανή ζημία: 118.9 εκατομμύρια δρχ.

Με εκτίμηση

Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος


@@@@@@@@@@@@@@

Σχετ. 7α…Επιστολή του Κώστα Δημητρακόπουλου στην κ. Λούκα Κατσέλη26.11.2008.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ
ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – ΕΓΓΥΗΤΩΝ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
«Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ»
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 12 - ΛΑΜΙΑ
ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 59/2001 – ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

ΚΙΝ. 6977/88.21.19


ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
26 Νοεμβρίου 2008

Σας Στέλνω προς ενημέρωσή Σας ένα ελάχιστο μέρος από το ογκώδες υλικό που διαθέτω, ώστε να διαπιστώσετε και μόνη Σας ότι οι κ.κ. Βουλευτές της Φθιώτιδας δεν κουνήσανε ούτε το δακτυλάκι τους για να σωθεί η μισή Φθιώτιδα όταν έπρεπε.
Ήδη από τις 26 Ιουνίου 2008 είχα ενημερώσει τον κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου για την ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ.
ΕΣΕΙΣ η ιδία μου υποσχεθήκατε στο Γραφείο Σας την 1 Οκτωβρίου 2008 ότι θα κάνετε ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
Οι αφίσες αυτές είναι τοποθετημένες στις βιτρίνες του καταστήματός μου, το οποίο βρίσκεται στον κεντρικότερο δρόμο της Λαμίας, δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.
Κυρία Κατσέλη πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ΕΡΩΤΗΣΗ στη ΒΟΥΛΗ και επί πλέον να προτείνετε να ψηφιστεί Νομοθετική Ρύθμιση για την ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ, ώστε να μας επιστρέψει το Ίδρυμά μας τα ΑΚΙΝΗΤΑ που μας πήρε για μια μπουκιά ψωμί, διότι έχουμε πληρώσει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ και τους ΤΟΚΟΥΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. Ήδη μετά από το μεγάλο Σκάνδαλο που έγινε στο Ίδρυμά Μας, ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά τα χιλιάδες θύματα της προηγούμενης Διοίκησης, η οποία με την κακοδιαχείριση της προξένησε 20 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ έλλειμμα στο Ιστορικό Μας Ίδρυμα, τεράστιο ποσό για την εποχή εκείνη. Παρόμοιο μόνο με το Σκάνδαλο Κοσκωτά.
Το Οικονομικό αυτό Σκάνδαλο των 20 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΩΝ κουκουλώθηκε αργά και μεθοδικά, δεν την πλήρωσε κανείς από τους Διοικούντες το Ίδρυμά Μας. Την πληρώνουμε όμως σήμερα ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ, διότι η Διοίκηση του Νίκου Δασκαλόπουλου για να καλύψει το τεράστιο αυτό έλλειμμα πήρε  και παίρνει για μια μπουκιά ψωμί τα ακίνητά Μας σε πλειστηριασμούς που συμμετέχει μόνο αυτή, τα οποία και τα πουλά. ΕΛΕΟΣ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ δεν έκανε τίποτα.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ δεν κάνει τίποτα.
Απευθυνθήκαμε λοιπόν από τις 26 Ιουνίου 2008 στον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, γιατί θεωρήσαμε ότι θα ενδιαφερθεί περισσότερο.
Δέχτηκα τηλέφωνο από το Γραφείο Σας να Σας επισκεφθώ.
ΗΛΘΑ, μου ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ… και περιμένω και ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…….
Βλέπουμε όμως ότι δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ.
Βλέπουμε ότι δεν ακούει τις κραυγές αγωνίας μας ούτε και ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ.
Αν ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ κωφεύει για ένα τόσο ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΕΜΕΙΣ τι πρέπει να κάνουμε;
ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ;
Ο εξαίρετος σύζυγός Σας και ΥΠΟΥΡΓΟΣ μου είπε: Να επιμένεις Δημητρακόπουλε – να επιμένεις.
ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ κυρία ΚΑΤΣΕΛΗ  – ΠΟΣΟ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ;

 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος
Πρόεδρος Συνεταίρων – Δανειοληπτών
Εγγυητών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας



@@@@@@@@@@@@@@


Σχετ. 7β… Η κ. Λούκα Κατσέλη ερωτά τον Υπουργό Οικονομίας (Γιάννης Παπαθανασίου, Κυβέρνηση Κων. Καραμανλή)…18.3.2009.

19-MAR-2009 
12:13  From:
To:  2231029240
P. 1/1


K. Δημητρακόπουλος


Αρ. πρωτ. 16373 / 18-03-09

ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΛΟΥΚΑ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ









ερώτηση
Προς:     1. Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Θέμα:  «Ερωτηματικά αναφορικά με την εποπτεία και λειτουργία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας»
κ. Υπουργέ
Οι συνεταιριστικές τράπεζες αποτελούν πιστωτικά ιδρύματα με ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία μέσα από τη συνεργασία με τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, όπως μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και την προώθηση παραγωγικών κλάδων της περιοχής. Βάσει των διατάξεων του άρθρου 55Α του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος (Τ.τ.Ε), των Ν. 2076/92 & Ν. 3601/2007, όπως επίσης και των Πράξεων του Διοικητής της Τ.τ.Ε. (ΠΔ/ΤΕ 2587 ως και 2596/207), η Τ.τ.Ε. ασκεί την εποπτεία επί των πιστωτικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και των Συνεταιριστικών Τραπεζών.
Αναφορικά με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν τεθεί εν γνώσει μας, στο πόρισμα που εξέδωσε η Τ.τ.Ε. μετά τον έλεγχο του εν λόγω ιδρύματος τον Ιούνιο του 2000, καταγράφεται ξεκάθαρα η έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους των καταθετών γεγονός που οδηγεί σε μείωση των καταθέσεων, ενώ επισημαίνεται η ύπαρξη προβληματικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων δανείων (σύμφωνα με το πόρισμα το 68,4% των πιστοδοτήσεων θεωρείται ανέφικτο να αποπληρωθεί).
Επιπρόσθετα, ορκωτός ελεγκτής, κατόπιν ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας της Λαμίας στις 19/02/2001, αναφέρει στο πιστοποιητικό ελέγχου ορκωτού λογιστή σαφείς διαχειριστικές ανεπάρκειες στην είσπραξη των απαιτήσεων γεγονός  που έχει  ως  συνέπεια  τη  δημιουργία  επισφαλών  κινδύνων ύψους 14,83 δις. Δραχμών (43.521.643,43 ). Σύμφωνα δε με αναλυτική κατάσταση των χρηματοδοτήσεων που τελούν σε καθυστέρηση μέχρι και την 30/09/2008 και η οποία μας έχει γνωστοποιηθεί από καταγγέλλοντες επενδυτές - καταθέτες, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χορηγήσεων με καθυστέρηση εξυπηρέτησης άνω των 90 ημερών, φθάνει το 53,44% του συνόλου των χορηγήσεων (32.506.000).
Στις 10/10/2008 με την αρ. πρωτ. 163/08 ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, την οποία κοινοποιεί στην Τ.τ.Ε., καταγγέλλεται το προηγούμενο Δ.Σ. της Τράπεζας για ανικανότητα διοίκησης του νομικού προσώπου, προκλητική και συνειδητή παράλειψη οφειλομένων ενεργειών, καθώς και άρνηση εφαρμογής συλλογικών συμβάσεων και διαιτητικών αποφάσεων ΟΤΟΕ - Τραπεζών. Αναφορικά επίσης με τα προβλήματα της Τράπεζας, υπάρχουν εκτενή δημοσιεύματα στον τοπικό και επαρχιακό τύπο, όπως επίσης και καταγγελίες επενδυτών και καταθετών.
Βάσει δε των Πράξεων Διοικητή της Τ.τ.Ε. 2588, 2589 και 2590/2007, η προληπτική εποπτεία διενεργείται από την Τ.τ.Ε. βάσει τόσο της επεξεργασίας και ανάλυσης υποβαλλόμενων από τις Τράπεζες εποπτικών στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και άλλων διαθέσιμων πληροφοριών, όπως δημοσιευόμενες καταστάσεις, σχετικά δημοσιεύματα και πληροφορίες από την αγορά κ.τ.λ.
Δεδομένου του ιστορικού αυτού και της εμφανούς αδυναμίας εφαρμογής πολιτικής πρόληψης πιστοληπτικών κινδύνων εκ μέρους της Διοίκησης της Τράπεζας, όσο επίσης και του άμεσου κινδύνου έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει η τράπεζα εξαιτίας των επισφαλών απαιτήσεων, ο κίνδυνος για τους καταθέτες και τους επενδυτές είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Οι συνέπειες δε από μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές για την οικονομία της περιοχής.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένων των καταγγελιών συνεταίρων της Τράπεζας για παράνομες και αυθαίρετες διαδικασίες πλειστηριασμών ακινήτων, καθώς επίσης και της δικαστικής διαμάχης αναφορικά με υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτου οπό την Τράπεζα, στην οποία εμπλέκεται ως αντίδικος ο μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας κ. Δασκαλόπουλος Νικόλαος.

Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών
1.                     Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Τ.τ.Ε. προκειμένου να ελέγχει τη δυσμενή πορεία των χρηματοοικονομικών στοιχείων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, όπως επίσης και των σχετικών δημοσιευμάτων, καταγγελιών και παραπόνων από το 2000 και μετά;.
2.          Τι σκοπεύετε να πράξετε, σεβόμενος πάντα τη θεσμική αυτοτέλεια της Τ.τ.Ε., προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το ευαίσθητο αυτό ζήτημα για την τοπική   κοινωνία, όπως επίσης και οι τυχών ευθύνες των προηγούμενων Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας;.


Αθήνα, 18/03/2009
Υπογραφή

Λούκα Τ. Κατσέλη

Βουλευτής

Επικρατείας




@@@@@@@@@@@@@@



Σχετ. 8…Μηνυτήρια Αναφορά του Κώστα Δημητρακόπουλου στην εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ραϊκου5.2.2014

Σχετ. 9α…Διαβάστε στη σελ. 8 της εφ. «Η ΤΟΛΜΗ» την Αναφορά – Καταγγελία  του Κώστα Δημητρακόπουλου…Θα μάθετε πολλά…3.2017.





Σχετ. 9β… Διαβάστε στη σελ. 9 της  εφ. «Η ΤΟΛΜΗ» την Ανοιχτή Επιστολή του Κώστα Δημητρακόπουλου3.2017.

Σχετ. 9γ… Διαβάστε στη σελ. 10 της εφ. «Η ΤΟΛΜΗ» την Ανοιχτή Επιστολή του Κώστα Δημητρακόπουλου. Αναφέρονται μερικά μόνο από τα θαλασσοδάνεια που έδωσε η αμαρτωλή Διοίκηση του Αθαν. Τριανταφυλλόπουλου…3.2017.

                            @@@@@@@@@@@@@@

Σχετ. 10Παπανδρέου: Η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα

Και ερωτώ εγώ μήπως ο Γ. Παπανδρέου είχε δίκιο όταν είπε ότι διοικεί διεφθαρμένους …
Επειδή πράγματι λοιπόν υπήρχε μεγάλη διαφθορά το σκάνδαλο της Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας παρέμεινε ατιμώρητο από το έτος 2000 μέχρι και σήμερα με συνέπεια να καταστραφούν οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά χιλιάδες συνεταίροι της . Η Κυβέρνηση όμως Τσίπρα γιατί αργεί να καθαρίσει  την κόπρο του Αυγεία;

Αγαπητέ Κύριε Γιάννη Ντάσκα

Συγχαρητήρια για τη δημοσιογραφία που ασκείς, διότι λίγοι συναδελφοί σου την ασκούν σωστά.

Η Δημοσιογραφία είναι η επιστήμη της συγκέντρωσης ειδήσεων και πληροφοριών, και η διάδοση τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την κατά το δυνατόν ορθή πληροφόρηση των πολιτών. Το επάγγελμα σου θεωρείται από πολλούς λειτούργημα από την άποψη ότι ο δημοσιογράφος επιτελεί κοινωνικό έργο, εργάζεται προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της (π.χ. με την αποκάλυψη σκανδάλων).

==================================

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ !

Ο Παύλος Πολλάκης ξαναείπε ονόματα και περιμένουμε από δυο εισαγγελείς, είτε να τον μηνύσουν, είτε να φύγουν απο τη Δικαιοσύνη.



To ΣΔΟΕ με τον πιο επίσημο τρόπο έκανε έλεγχο στην αρχαιότερη Τράπεζα - Συνεταιρισμό της χώρας. Δηλαδή την Συνεταιριστική Λαμίας με έτος ίδρυσης το 1900.
Διαπίστωσε φοβερά πράγματα και ο εισαγγελέας με βάση το πόρισμα άσκησε διώξεις σοβαρές.
Η Δικαιοσύνη την έβαλε στο αρχείο το...2013. Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Τι άλλο σημαίνει αυτό από κουκούλα και μάλιστα σε μία τράπεζα όπου εταίροι εμφανίζονται και επώνυμα όπως Προβόπουλος, Στουρνάρας, Σταϊκούρας, προφανώς συγγενείς των καταγομένων απο εκεί σημερινών "γκεσεμιών" του οικονομικου μας "Συστήματος";

Αμέσως σχεδόν ο γνωστός για το ήθος και το κύρος του εισαγγελέας Πεπόνης έδωσε εντολή νέας έρευνας και διαπιστώθηκαν και πάλι απο τον πραγματογνώμονα σημεία και τέρατα και ασκήθηκαν νέες διώξεις.
Και αυτές οι διώξεις δεν είχαν καλύτερη τύχη από πλευράς ταχύτητας. Δυο χρόνια στα χέρια μιας εισαγγελέως, νέο πόρισμα, αφαίρεση ευρημάτων του πραγματογνώμονα (με ποιές οικονομικές γνώσεις αλήθεια;) ένα χρόνο ακόμα στα χέρια εισαγγελέα της Λαμίας και την τελευταία στιγμή η ανακρίτρια βιάζεται λέει γιατί παραγράφονται και "ψιλά" που απέμειναν για έρευνα και να σταλεί η υπόθεση ¨τεμαχισμένη στο ακροατήριο...
Αυτά όλα γίνονται το 2012-2013 όταν μια ομάδα τραπεζιτών κατέχουν τα κύρια πόστα: Παπαδήμος, Προβόπουλος, Στουρνάρας.

Η Τράπεζα Ελλάδας κάνει όλα τα χρόνια το "παπί" παρά τα πορίσματα που είχε συντάξει και αφήνει τις υποθέσεις στο συρτάρι.
Περισσότερα στα ntokoumenta.gr