Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΛΛΑ...

Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος
Πρώην Πρόεδρος των Συνεταίρων
Δανειοληπτών – Εγγυητών  της πρώην
Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

ΠΡΟΣ
1000 mail (250 δικηγόροι της Φθιώτιδας, ΜΜΕ Φθιώτιδας, ΜΜΕ Αθηνών και σε διάφορες άλλες κατηγορίες πολιτών της Φθιώτιδας).

ΝΑ  ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
==========================================
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΛΛΑ...
Ο Βασίλειος Πέππας νέος πρόεδρος και 5 νέοι Αντιπρόεδροι.


Ένας δικαστής που συνοδεύεται από καλή φήμη και η γενική του εικόνα εμφανίζει έναν δικαστή ήρεμο και εκτός παραδικαστικών κυκλωμάτων καλείται ως νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα του δικαστικού χώρου.

Αποφάσεις που δείχνουν αποφάσεις μαφιόζων και όχι δικαστών, κυκλώματα με δικαστές να συναγωνίζονται σε πλούτο...επιχειρηματίες. Aποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου που για το ίδιο θέμα είναι εντελώς αντίθετες ανάλογα με τα πρόσωπα που δικάζονται!
Αποφάσεις υπερ επωνύμων που βγάζουν τα μάτια της Δικαιοσύνης και των "ανωνύμων".
Δικαστές που καταχωνιάζουν στα συρτάρια τραπεζικά, ξενοδοχειακά σκάνδαλα για χρόνια διεκδικούν "πιστοποιητικό" καλού και εντίμου δικαστή, το ίδιο με εκείνον που ξενυχτά και δεν αφήνει στο συρτάρι καμία υπόθεση, ούτε δικάζει ανάλογα με το πόσο ισχυρός είναι κάποιος διάδικος.
Η σημερινή κατάσταση στη Δικαιοσύνη πόρρω απέχει από εκείνη προ ετών.
Εισαγγελείς και δικαστές συγκρούονται ανοιχτά και εμπλέκονται άμεσα σε συμφέροντα τραπεζικά, επιχειρηματικά κλπ. Άλλοι κατα καθήκον και άλλοι αντίθετα.
Αυτά τα προβλήματα σήμερα δεν κρύβονται γιατί το διαδίκτυο τα προωθεί στη δημοσιότητα και ανάλογη εικόνα σχηματίζεται για την Δικαιοσύνη.
Οι καταφανώς άδικες αποφάσεις οδηγούν πολίτες σήμερα να τις διαδίδουν, να ζητούν ακόμα και κατάργηση της ισοβιότητας των δικαστών, αφού πειθαρχικά δεν έχουν συνέπειες ουσιαστικές.

Π..χ.
Δικαστές κρατούν με διάφορα προσχήματα υποθέσεις κρίσιμες τραπεζών επί 12 χρόνια στο συρτάρι και ύστερα αποφαίνονται ότι παρεγράφησαν. Καμία συνέπεια ουσιαστικά γι αυτούς.
Κάποτε η ηγεσία της Δικαιοσύνης βρέθηκε μπροστά σε δράματα, Πολίτες που είχαν αδικηθεί (όχι στη φαντασία τους...) εισέβαλαν σε δικαστήρια και σκότωσαν.
Τότε είχαν υποσχεθεί ότι τέτοια φαινόμενα θα πατάσσονται...
Η διαφθορά μεγάλωσε στη χώρα επειδή πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και δικαστές έγιναν ένα "σώμα"...

Αυτά πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και απο αυτά θα κριθεί στο τέλος της θητείας του, όχι ως προς την εντιμότητά του μόνο, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά του.
Περισσότερα στα ntokoumenta.gr