Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Εθελοντική παράδοση ακινήτου αντί πλειστηριασμού προωθούν οι τράπεζες...

Εθελοντική παράδοση ακινήτου αντί πλειστηριασμού προωθούν οι τράπεζες

Οι δανειολήπτες που είναι αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό θα μπορούν να παραδώσουν εθελοντικά στις τράπεζες τα κλειδιά των ακινήτων που αποκτήθηκαν ή είναι συνδεδεμένα με ενυπόθηκα «κόκκινα» δάνεια, πετυχαίνοντας συγκριτικά καλύτερη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής ή και διαγραφή της.
Οι δανειολήπτες που είναι αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό θα μπορούν να παραδώσουν εθελοντικά στις τράπεζες τα κλειδιά των ακινήτων που αποκτήθηκαν ή είναι συνδεδεμένα με ενυπόθηκα «κόκκινα» δάνεια, πετυχαίνοντας συγκριτικά καλύτερη διευθέτηση του υπόλοιπου της οφειλής ή και διαγραφή της.


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο οποίος επικαλείται δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, η εν λόγω λύση εφαρμόζεται κατά κόρον στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, ενώ αναμένεται να δοκιμαστεί και στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Και αυτό, καθώς οι μακροπρόθεσμες λύσεις που προέκριναν μέχρι σήμερα οι τράπεζες - μη πληρωμή τόκων ή παράταση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου - μπορεί να ρύθμισαν ένα ικανοποιητικό μέρος τους ωστόσο δεν εξάλειψαν το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

Για περισσότερα στο skai.gr

=================================
Γράφει ο
Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος
Λαμία

Είπαμε….ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.
Οι Τραπεζίτες τα πήρανε από το λαό με πολλές ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ μέχρι και σήμερα και γι αυτό το λόγο  δεν πρέπει να τους χαρίσει η πολιτεία και τα σπίτια….
Στην Ισπανία συνέβησαν άλλα γεγονότα, ΔΕΝ ΦΤΩΧΕΙΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ένεκα κακοδιαχείρισης των Κυβερνήσεων τους.
Την Ελλάδα τη φτωχύνανε οι Κυβερνήσεις των τελευταίων πενήντα (50) ετών και έτσι οι πολίτες της φτώχυναν – οι εισπράξεις των καταστημάτων μειώθηκαν, οι φόροι αυξήθηκαν , οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών έπεσαν εξω….και αδυνατούν να πληρώσουν …να τους πάρουν και το σπίτι ;
Να πληρώσουν λοιπόν όσοι μας έφεραν σ αυτό το χάλι και όχι ο Ελληνικός λαός ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος…
Η Ελλάς πτώχευε και οι δικοί μας οι εξυπνάκηδες ζητούσαν δανεικά. Αντί εδώ και τριάντα χρόνια τώρα να κάνουμε μόνοι μας αυτά που μας ζητάνε οι Επίτροποι της Ε.Ε.
Που ακούστηκε η Ελλάς να θέλει να είναι στον πυρήνα της Ε.Ε. και να μην έχει εξοπλίσει τις υπηρεσίες της με Computer από το 2000 τουλάχιστον.

Κύριε Πρωθυπουργέ στείλτε μερικούς στη φυλακή, γιατί θέλουν να στείλουν Εσένα, και μην τολμήσετε να δώσετε σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη γιατί κάποτε το τονίζατε και μάλιστα με έμφαση.

============================================


Ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με φόντο τον πλειστηριασμό σπιτιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοσίευση: 26 Ιουλ - 19:17

Πανδαιμόνιο επικράτησε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθήνας. Μέλη συλλογικοτήτων εισέβαλαν στην αίθουσα και απομάκρυναν στα χέρια τους συμβολαιογράφους, λίγο πριν ξεκινήσει ο πλειστηριασμός ενός σπιτιού.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο alphatv.gr
http://www.alphatv.gr/news/society/entasi-sto-eirinodikeio-athinon-me-fonto-ton-pleistiriasmo-spitioy