Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!



ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!
5.4.2017
Ερώτηση Νικολόπουλου για τη λεηλασία προς όφελος ξένων συμφερόντων. Οι Συνεταριστικές τράπεζες, μαζί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μερικά από τα οικονομικά “δώρα” που προσφέρθηκαν απο κυβερνήσεις και δανειστές στις λεγόμενες “συστημικές τράπεζες”, ώστε μέσα απο αυτές να περάσουν στη συνέχεια στους “διεθνείς επενδυτές” τύπου Σόρος, Πόλσον, Ντόϊστε Μπάνκ. Μόργκαν κλπ.


Νομικός - Δημοσιογράφος - Ερευνητής
 
Για να συμβούν αυτά έπρεπε να δέσουν χειροπόδαρα τις διοικήσεις με πραγματικά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα, τα οποία άφησαν να εξελίσσονται, αν δεν υποκίνησαν κιόλας πολιτικά πρόσωπα.
Έτσι φτάσαμε στο νομικό ανέκδοτο να θεωρείται καλός διοιητής Τράπεζας ο τύπος Προβόπουλου, Στουρνάρα, Πανταλάκη κλπ και να θεωρείται “κακούργος” ο Φιλιππίδης, αν και αυτά που ότι έκανε, ωφέλησαν εν τέλει το Ταμιευτήριο...
Ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, πραγματικά ασυμβίβαστος διέταξε το 2013 έρευνες για τα θαλασσοδάνεια Τραπεζών, Κομμάτων, ΜΜΕ και για την εσωτερική διαχείριση τραπεζών.
Όταν οι έρευνες προχώρησαν τον “καθάρισαν” δια της προαγωγής προς τα άνω...
Θέμα: «Εγκλήματα τεράστιου οικονομικού μεγέθους, στην Συνεταιριστική Τράπεζας Λαμίας.»

 Το σωτήριον έτος 2013 ο τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας αντιμετώπισης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνης είχε δώσει δυο πολύ σημαντικές εντολές έρευνας.
Η πρώτη αφορούσε τα οικονομικά των Κομμάτων και των ΜΜΕ, καθώς οι πληροφορίες για δανεικά και αγύριστα, που σκοπό είχαν να προσπορίσουν οικονομικό όφελος σε "βδέλλες" των παρακομματικών μηχανισμών ήταν πολλές και ακριβείς.
Η έρευνα κατέληξε στην αποκάλυψη εγκλημάτων, τα οποία διώκονται ήδη μετά την προσπάθεια κουκουλώματος και αφού ο εκ Λαμίας ορμώμενος Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γ. Στουρνάρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί στη Βουλή ότι ήταν ψέματα, όσα είπαν στην Εξεταστική της Βουλής οι υπάλληλοί του περί δήθεν κάλυψης των εγκλημάτων με (ν)τροπολογία ,η οποία είχε ψηφισθεί την άνοιξη του 2013.

Το πόρισμα του εκ Λαμίας επίσης ορμωμένου ειδικού πραγματογνώμονα κ. Τραγγανίδα ,τον οποίο διόρισε η Εισαγγελία είναι καταπέλτης και διαπίστωσε ζημιά ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 82,3 εκατομμυρίων για τους μεριδιούχους-μετόχους και 57 εκ. για το Ελληνικό Δημόσιο.
Πλέον τούτων εγκλήματα που είχαν διαπιστωθεί με πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας και του ΣΔΟΕ το 2000 αφού παρέμειναν έγκλειστα σε συρτάρια επί 13 χρόνια ,εν τέλει αρχειοθετήθηκαν με το υπ’ αρθμ 2/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας λόγω παραγραφής!!!


Περισσότερα στα ntokoumenta.gr