Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Λεηλασία «μαμούθ» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας


Λεηλασία «μαμούθ» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας
24/03/2017
Το κολοσσιαίο ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ αγγίζει η ζημιά του Δημοσίου και των μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας όπως περιγράφεται σε εισαγγελικό πόρισμα που είναι στα συρτάρια 3 χρόνια!
Σύμφωνα με αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα  στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Άννας Τσίμου «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν στην εν λόγω τράπεζα «περιελάμβανε δάνεια που δίνονταν σε κόσμο που δεν έπρεπε» ενώ όταν Τράπεζα της Ελλάδος και ΣΔΟΕ μπήκαν για έλεγχο στα τέλη του 1990 διαπιστώθηκε σωρεία αδικημάτων που οδήγησαν στα ποινικά δικαστήρια. Έκτοτε, τα πορίσματα «μπήκαν στο δικαστικό συρτάρι και περίμεναν…»
Οι αποκαλύψεις προχώρησαν και σε έγγραφο-βόμβα της περιόδου 2014, για το πόρισμα-φωτιά σχετικά με τη λεηλασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας το οποίο  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση. Τη συγκεκριμένη περίοδο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών ήταν ο Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος ως βουλευτής Φθιώτιδας «δεν έκανε τίποτε»
Δείτε το απόσπασμα





Φίλες & Φίλοι δείτε κι αυτό:
Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ανήκει στους Έλληνες





ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Καποδιστρίου 12 - Τ.Κ. 35.100 Λαμία
Τηλ: 22310 42412, κιν. 6977 882119, fax  22310-29240
          www.dimitrakopulos.gr
f.b. ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Λαμία  25  Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣ

1)      16.000 θύματα της πρώην Σ.Τ.Λ.
2)      Μ.Μ.Ε. Φθιώτιδας
3)      250 Δικηγόρους της Φθιώτιδας
4)      Σχολεία της Φθιώτιδας
5)      Μέλη Επιμελητηρίου Λαμίας
6)      Δήμους Φθιώτιδας
7)      Καταλύματα
8)      ΚΕΠ & Σ.Δ.Ο.Ε
9)      Διοικητικό Συμβούλιο Επιμελητηρίου Λαμίας
10)    Επαγγελματίες Φθιώτιδας



Θέμα: Μεγάλο φαγοπότι στην Τράπεζα Λαμίας. Κουκούλωσαν Πορίσματα του ΣΔΟΕ και της Τράπεζας Ελλάδος. Λεηλασία Μαμούθ στην Σ.Τ.Λ. Όλα αυτά τα ανέφερα σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις από το έτος 2000, αλλά τα κατέθετα και με Μηνύσεις μου και Αναφορές – Καταγγελίες μου στην εισαγγελία Λαμίας, αλλά έμπαιναν στο αρχείο.

Αγαπητά θύματα της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας,

         το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται. Ο Φάκελος “Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας” ανοίγει.

Παρακαλώ αν γνωρίζετε κάτι για τη λεηλασία του Ιδρύματός Μας να με ενημερώσετε.
Επίσης αν έχετε υποστεί και Σεις αδικίες & κλεψιές από την Τράπεζά μας να μου γράψετε σχετικά.
Η «Συμμορία των Κολλητών» της πρώην Σ.Τ.Λ. πρέπει να αποκαλυφθεί και να τιμωρηθεί κάποτε παραδειγματικά από τη δικαιοσύνη.
Εγώ θα Σας κρατώ ενήμερους για να ενεργείτε και Σεις δεόντως.
Ήδη εγώ έχω δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε δίκη κατά της Σ.Τ.Λ. σε Μηνυτήρια αναφορά μου που είχα καταθέσει στην εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ελένης Ραϊκου το έτος 2014.
Παρακαλώ ενημερώστε όσα θύματα γνωρίζετε.

Υ.Γ. Αποκαλύψεις πρακτικής - τακτικής του Ειδικού Εκκαθαριστή κ. Δημ. Πετράκογλου,

Επί μία 15ετία ζητούσα από τις Διοικήσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, αλλά και από την Εισαγγελία Λαμίας και συγκεκριμένα από τον κ. Κωσταρέλλο να μου χορηγήσουν όλα μου τα Παραστατικά ως είχαν υποχρέωση εκ του νόμου, αλλά μου χορηγούσαν επιλεκτικά ότι νόμιζαν, ώστε να μην μπορώ να αποδείξω το κλέψιμο  που μου έχουν κάνει.

Την ίδια τακτική όμως ακολούθησε και ο Ειδικός Εκκαθαριστής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Δημ. Πετράκογλου. Ηρνείτο πεισματικά παρά το νόμο να χορηγήσει στον δευτερο (2) πραγματογνώμονα (Ορκωτό Λογιστή κ. Αντώνιο Χαραλαμπίδη εξ Αθηνών, διότι στη Λαμία οι λογιστές μας δεν είχαν τις απαιτούμενες γνώσεις – κατά τον εισαγγελέα Λαμίας) που διόρισε η Εισαγγελία Λαμίας όλα τα Παραστατικά (Αποδείξεις πληρωμών, αποδείξεις είσπραξης, εντάλματα κ.α.) για να μην μπορώ να αποκαλύψω τα αίσχη που έχουν κάνει σε βάρος μου, αλλά και σε άλλους κ.κ. Συνεταίρους, και επιπλέον με τις παράνομες Κεφαλαιοποιήσεις Τόκων που έκανε η Σ.Τ.Λ. ανά εξάμηνο στις Συναλλαγματικές που υπέγραφα – υπογράφαμε ως Συνέταιρος – Συνέταιροι για πολλά χρόνια – έτσι το Αρχικό μας Κεφάλαιο αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο.

Αγωνιστικά

Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος
Λαμία 

======================================



Τράπεζα της Ελλάδος: Ορισμός της PQH ως ειδικού εκκαθαριστή για τα πιστωτικά ιδρύματα


Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής
Follow @j_koutroubis

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η απόφαση ΕΠΑΘ 182/1/4.4.2016, η οποία κατ’ εφαρμογή του ν.4336/2015 με βάση την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος ορίζει ως διαχειρίστρια την ανώνυμη εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και HoistKreditAktiebolag, και η οποία αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.
Αναλυτικότερα, ο Ειδικός Εκκαθαριστής θα διαχειρίζεται πλέον το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων, που ανέρχεται σε περίπου 9 δισ. ευρώ και αφορά σχεδόν εξ ολοκλήρου μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η λειτουργική ενοποίηση των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων και συγχρόνως διατηρείται η νομική αυτοτέλειά τους και η έννομη θέση των πιστωτών εκάστου.

Όπως αναφέρεται και μέσα στην απόφαση η εταιρεία αναλαμβάνει τα υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα με τις επωνυμίες: α) Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. υπό ειδικήεκκαθάριση, β) Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, γ) Proton τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση δ) Τράπεζα Probank Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, ε)FBB – Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, στ) Πανελλήνια Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, ζ) Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα ΣΥΝ.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, η) Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας ΣΥΝ.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, θ) Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου ΣΥΝ.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, ι) Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου ΣΥΝ.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, ια) Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας ΣΥΝ.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, ιβ) Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας ΣΥΝ.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, ιγ) Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση, ιδ) T-Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία υπό ειδική εκκαθάριση, ιε) Υπό εκκαθάριση Παλαιά Τράπεζα Κρήτης Α.Ε. (ν.2330/1995), καθώς και ιστ) του χρηματοδοτικού ιδρύματος με την επωνυμία ΑΤΕΛΗΖΙΝΓΚ Ανώνυμη εταιρεία Χρηματοδοτικής μίσθωσης υπό ειδική εκκαθάριση.

Βάσει της απόφασης της ΤτΕ ο Ειδικός Εκκαθαριστής υποχρεούται:
α) να υποβάλλει προς έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, αμελλητί και σε κάθε περίπτωση σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 40 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας οικονομικούς στόχους για το έτος 2016 για τα ανωτέρω υπό ειδική εκκαθάριση ιδρύματα.
Ομοίως, ο μόνος ειδικός εκκαθαριστής υποβάλλει προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος ετήσιους οικονομικούς στόχους, μέχρι την 1η Νοεμβρίου του προηγούμενου του έτους αναφοράς έτους, καθώς και αναπροσαρμοσμένους οικονομικούς στόχους, όταν αυτό επιβάλλεται από συνθήκες που δεν θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί εύκολα όταν είχαν υποβληθεί οι ισχύοντες οικονομικοί στόχοι.
β) Να υποβάλλει προς έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, αμελλητί και σε κάθε περίπτωση σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 70 ημερών από την δημοσίευση της παρούσας, πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο επί των επόμενων ενεργειών του για το έτος 2016 όσον αφορά τα ανωτέρω υπό ειδική εκκαθάριση ιδρύματα.

Ομοίως ο μόνος ειδικός εκκαθαριστής υποβάλλει προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του προηγούμενου του έτους αναφοράς έτους, καθώς και αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο εφόσον απαιτηθεί, μετά την πάροδο έξι μηνών από την παροχή έγκρισης για το προγενέστερα υποβληθέν.
Ακόμη, ο Ειδικός Εκκαθαριστής υποχρεούται να απέχει από κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση συμφερόντων ή σε κάποια συναφή κατάσταση η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την άρτια, αντικειμενική και αμερόληπτη εκτέλεση του έργου που του ανατίθεται με την παρούσα απόφαση.
Εν κατακλείδι, μέσα στην συμφωνία του τρίτου μνημονίου βρισκόταν και η εύρεση μίας ιδιωτικής εταιρείας προκειμένου να αναλάβει τα πιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται υπό ειδική εκκαθάριση. Στην ουσία μέσα στα ιδρύματα υπό εκκαθάριση βρίσκονται και όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία πλέον θα διαχειρίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία.