Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δίωξη σε 27 υπαλλήλους της Αγροτικής Τράπεζας για επισφαλή δάνεια < Για τις Διοικήσεις της Σ.Τ.Λ. γιατί αργεί η κ. Ελένη Ραϊκου ;

Για τα αδικήματα της απιστίας από κοινού και κατ εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας στην απιστία αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 Αποτέλεσμα εικόνας για αγροτική τράπεζα


Στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων σε βάρος 27 υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας προχώρησε η εισαγγελία Διαφθοράς, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε. 
Η δίωξη σε βάρος των 27 υπαλλήλων της τράπεζας, ασκήθηκε για τα αδικήματα της απιστίας από κοινού και κατ εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας στην απιστία αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δίωξη αφορά μόνο μια περίπτωση δανειοδοτήσεως από την οποία – όπως προκύπτει από πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που προσκομίστηκε στη εισαγγελία - η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.
Την έρευνα διενήργησαν οι επίκουρες εισαγγελείς Διαφθοράς κυρίες Πόπη Παπανδρέου και Αγγελική Τριανταφύλλου και από αυτή προέκυψε ότι το διάστημα από 2007 ως και 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών προχώρησαν σε χρηματοδότηση με επισφαλείς όρους και με ανεπαρκείς εγγυήσεις. Και αυτό παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιριών. Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, να ζημιώσουν την τράπεζα.
Η έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς συνεχίζεται και για άλλες υποθέσεις επισφαλών δανειοδοτήσεων από την Αγροτική Τράπεζα.