Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η Δικαιοσύνη, οι απατεώνες και η σωτηρία της οικονομίας.


Posted:Απρίλιος 04 2014
Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης
Αν είχαμε σοβαρό Κράτος και υπεύθυνη Κυβέρνηση, ακόμα θα συζητούσαμε για την απονομή Δικαιοσύνης, για την καταστροφή της Οικονομίας και την υποθήκευση του τόπου σε ξένους Δανειστές; 

Δεν θα είχαν ήδη κατηγορηθεί και καταδικασθεί όσοι κατά τεκμήριον ευθύνονται για την πτώχευση του Κράτους και τη λεηλασία του Δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου; Δεν θα εμπλακούμε στα μικροπολιτικά παιγνίδια διαφόρων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση μόνο τριών ονομάτων πρώην ή νυν βουλευτών.

Πρόκειται για αχρείαστη παρωνυχίδα, όταν τα μεγάλα ψάρια παραμένουν ανέγγιχτα και ατιμώρητα. Αυτά τα άθλια παιγνίδια σε βάρος της νοημοσύνης και της υπομονής των δεινοπαθούντων πολιτών είναι ανεπίτρεπτα και απαράδεκτα. Αποτελούν ενσυνείδητη προσπάθεια παραπλάνησης από τους πραγματικούς ενόχους. Η καταστροφή ξεκίνησε εδώ και χρόνια.

Όλοι ανεξαίρετα γνωρίζουν ποιοι είναι οι μεγάλοι ένοχοι. Οι πολίτες τους δαχτυλοδείχνουν. Αλλά τίποτε σχεδόν δεν προχωρεί. Καταχωρίσθηκαν κάποιες υποθέσεις, όμως η εντύπωση των πολιτών είναι ότι, στο τέλος, τίποτε δεν θα γίνει. Η Επιτροπή Θεσμών διενήργησε μια έρευνα, συνέταξε μιαν ογκώδη έκθεση. Το υλικό που συγκεντρώθηκε συνιστά εργαλείο και μέσο για τη Γενική Εισαγγελία, η οποία αγωνίζεται, με τους αστυνομικούς Ανακριτές, να στοιχειοθετήσει υποθέσεις.

Αλλά τι; Μετά τις αποκαλύψεις (του «Φιλελευθέρου») για χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Κύπρου, η εφημερίδα «Σημερινή» αποκάλυψε ότι και η Λαϊκή ασκούσε την ίδια πρακτική. Κι όμως: Τα χαριστικά δάνεια εκατομμυρίων έμειναν εκτός ποινικής ή άλλης διερεύνησης. Απορούμε και προκαλούμε τους Μετόχους και τους Καταθέτες, των οποίων τα χρήματα λεηλατήθηκαν από την ηγεσία της Λαϊκής: Δεν έπρεπε να επαναστατήσουν; Μόνο για τα αξιόγραφα νοιάζονται; Και η Νομική Υπηρεσία του Κράτους γιατί δεν διέταξε έρευνα;

Μπορεί, κατά τον Γενικό Εισαγγελέα, η διαγραφή χρεών να μην αποτελεί αδίκημα. Ποιος ήταν, όμως, ο σκοπός της διαγραφής τους; Υπήρξε ή όχι συναλλαγή και διαπλοκή; Ο Βρετανός πολιτικός Γκλάντστον είπε κάποτε πως,
«η Δικαιοσύνη που αργοπορεί είναι άρνηση Δικαιοσύνης». Η εντύπωση της πλειοψηφίας των πολιτών είναι πως, στο τέλος, δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη ή, μάλλον, θα τιμωρηθεί η ασήμαντη μαρίδα και τα μεγάλα ψάρια θα ξεγλιστρίσουν.

Γιατί; Διότι το κομματικό, πολιτικό, οικονομικό και Τραπεζικό κατεστημένο είναι στενά διαπλεκόμενο και αλληλεξαρτώμενο. Κόρακας κοράκου βγάζει μάτι; Ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαιώνει πως σιγά-σιγά στοιχειοθετούνται υποθέσεις και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Ασφαλώς, κανείς δεν είναι υπέρ της λειτουργίας Ρωμαϊκών αρένων. Όμως, πάρα πολλοί σε αυτόν τον τόπο, για πολλά χρόνια και με πολλούς τρόπους, έβλαψαν τον τόπο ανήκεστα. Από ανευθυνότητα, απληστία, ιδιοτέλεια, ανεπάρκεια, πάρα πολλοί συνήργησαν στην καταστροφή. Έχουν ονόματα, κατείχαν ή κατέχουν ακόμα θέσεις, είναι γνωστοί. Είναι ακαταδίωκτοι και ακόμα ατιμώρητοι.

Τα εγκλήματα απατεώνων και λυμεώνων εναντίον της Οικονομίας και του τόπου πληρώνουν από χρόνια οι πολίτες, πρώτα επειδή ψήφισαν τους πολιτικούς και, δεύτερον, επειδή εμπιστεύτηκαν τις Τράπεζες. Στην Κύπρο συνετελέσθη ένα απεχθές και ειδεχθές οικονομικό έγκλημα, με πολιτικές και άλλες προεκτάσεις. Ο νυν Πρόεδρος δεσμεύτηκε πως θα επιφέρει κάθαρση και τιμωρία όσων κατά τεκμήριον ευθύνονται. Όλοι καλούνται να κατανοήσουν πως αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, πρώτον, θα καταρρακωθούν και τα τελευταία ίχνη εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτήν και στους θεσμούς. Και, δεύτερον, επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί απελπισμένοι άνθρωποι, να μη αποκλείονται και πράξεις αυτοδικίας.
Αγαπητοί μου φίλοι,
τα ίδια με καρμπόν συνέβησαν και με την ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ. Πραγματοποιήθηκε λεηλασία 22 Δις χρυσών δραχμών - Βγήκαν δυο Πορίσματα το έτος 2000: ένα έβγαλε η Τράπεζα της Ελλάδος και ένα το ΣΔΟΕ Λαμίας αποτελούμενα από 200 σελίδες- Και τα δυο Πορίσματα τα Δημοσιοποίησα - Δεν τιμωρήθηκε κανένας. Τους Συγκάληψε όλους η Τράπεζα της Ελλάδος με τους Διοικητές της: 1) Λουκά Παπαδήμο (1994-2002), 2) Νικόλαο Γκαργκάνα (2002-2008), 3) Γεώργιο Προβόπουλο (2008-2014) με την συνεργασία της Δικαιοσύνης και των Μ.Μ.Ε τα οποία δεν δημοσίευαν τις ενέργειές μου. Έτσι καταστράφηκε η μισή Φθιώτιδα και όχι μόνο, διότι χιλιάδες οικογένειες έγιναν μαλλιά κουβάρια, άλλοι αρρώστησαν, άλλοι πέθαναν και άλλοι διέλυσαν τις οικογένιές τους.....Τους πήραν τα ακίνητα - τις πρώτες κατοικίες τους και τις Μερίδες τους ανερχόμενες σε εκατομμίρια δραχμές...  Του ΚΩΣΤΑ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ